Recentste nieuwsberichten en artikels
Artikel🕘 16 Jan 2018
De Belgen houden van pretparken! 32 procent van de bevolking bezoekt jaarlijks een pretpark en 20 procent van de gezinnen bezoekt per jaar meer dan één pretpark. Het aantal bezoekers is natuurlijk een goede indicatie van de populariteit van een pretpark.
Zoo🕘 13 Jan 2018
Planckendael heeft opnieuw fantastisch nieuws! Nadat ze een kleine drie weken geleden op kerstdag de baby-olifant 'Suki' mochten verwelkomen, is nu ook de eerste Belgische olifant, Kai-Mook, zonet in Planckendael bevallen van een prachtige baby.
Nieuws🕘 13 Jan 2018
Het Oostenrijkse Familypark Neusiedlersee viert dit seizoen zijn vijftigste verjaardag en zal dat niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Met maar liefst twee nieuwe attracties zal het parkaanbod groter zijn dan ooit tevoren worden.
Nieuws🕘 13 Jan 2018
De directie van Océade heeft vrijdagochtend 12 januari alle werknemers samengeroepen om hen in te lichten dat het subtropisch zwemparadijs op de Heizel definitief zal sluiten.
Nieuws🕘 12 Jan 2018
Parc Astérix heeft vorig jaar de nieuwe topcoaster 'Pégase Express' gekregen, maar blijft daarom dit jaar niet met lege handen achter. Het park zou in juni een zogenaamde 'aérobar' openen zoals zusterpark Futuroscope er al enkele jaren eentje heeft.
Zoo🕘 11 Jan 2018
ZOO Antwerpen en Planckendael zetten het nieuwe jaar fantastisch in. Ze blikken terug op een bijzonder mooi 2017. Zowel de bezoekersaantallen, de abonnementsverkoop als de nieuwe projecten waren zeer succesvol. ZOO Antwerpen en Planckendael ontvingen een recordaantal gasten.
Nieuws🕘 11 Jan 2018
Houten monsterachtbaan Colossos in het Duitse Heide-Park heropent dan toch in 2019!
Zoo🕘 10 Jan 2018
België's grootste dierenpark Pairi Daiza investeert het komende jaar in een nieuw dierenverblijf en drie verschillende verblijfsmogelijkheden! De startcapaciteit bedraagt 200 slaapplaatsen en indien succesvol zal dit gestaag groeien naar 2000 plaatsen.
Nieuws🕘 8 Jan 2018
Al enige tijd geleden kondigde Alton Towers aan dat hun nieuwe houten achtbaan tot hun SW-reeks zou horen, de zogenaamde "Secret Weapon"-reeks. Sindsdien speculeerden fans over wat deze baan speciaal ging maken om die SW-titel te mogen krijgen.
Artikel🕘 7 Jan 2018
Zaterdag 6 januari laatstgeleden, driekoningen 2018, verscheen er plots een wel erg lege foto van een plein in Blackpool Pleasure Beach op de facebookwall van het park.
Artikel🕘 6 Jan 2018
  De investeringsmotor van Compagnie des Alpes draait op volle toeren! De eigenaar van onder meer Parc Asterix en de Walibi-parken heeft een stevig masterplan voor bijna al zijn parken.
Nieuws🕘 6 Jan 2018
De geruchten over een mogelijke afbraak van hangende raceachtbaan ‘De Vleermuis’ in Plopsaland de Panne deden al enkele jaren de ronde, maar nu blijkt de kogel ook effectief door de kerk. Na 17 jaar dienst verdwijnt de baan voorgoed uit het park.
Pretparkdeals

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.